DISTRIBUIE PE FACEBOOK
  •  
  •  

Omul cu cel mai mare IQ din lume, un cercetător din Coreea de Sud, a oferit omenirii o lecţie de viaţă foarte importantă.

Kim Ung-Yong, născut pe 7 martie 1963 în Coreea de Sud, este omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă cunoscut, fiind înregistrat în Guinnes Book World of Records cu un IQ de 210.

Prin comparaţie, celebrul cercetător Stephen Hawking avea un IQ de 160.

Kim Ung-Yong a vorbit de la 6 luni, iar la vârsta de 3 ani citea cursiv mai mult limbi (japoneză, engleză, germană).

La 4 ani rezolva integrale şi calcule diferenţiale, scria poezii şi era un pictor remarcabil.

Kim a vorbit de la 6 luni, la 3 ani citea cursiv, a învățat imediat japoneză, engleză, germană. Avea nevoie de aproximativ 30 de zile pentru a învăța o limbă străină. La patru ani știa să rezolve integrale și calcule diferențiale. La 5 ani a rezolvat o problemă de matematică extrem de complicată, în direct, la televiziunea națională. A ajuns imediat la NASA.

A fost invitat ca student la Universitatea de Fizică din Hanyang, unde a urmat cursuri de la vârsta de 4 ani până la 7 ani.

În 1970, la vârsta de 8 ani, a fost invitat în Statele Unite la NASA, unde a terminat studiile universitare. În 1974, a început activitatea sa de cercetare la NASA și a continuat această activitate până în 1978, când… s-a întors acasă, în Coreea de Sud.

Aici şi-a echivalat, într-un singur an, toate studiile şi s-a angajat ca asistent universitar la o facultate din provincie.

Întrebat de ziarişti de ce a făcut acest gest, Kim Ung-Yong a dat un răspuns uluitor, care, poate, echivalează cu cea mai mare descoperire pe care o pot face oamenii.

„Poți avea o capacitate intelectuală mare, poți fi genial la matematică și să ai abilități lingvistice de necontestat, dacă eșuezi la capitolul inteligență emoțională, nimic nu mai contează. Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întorceți-vă la lucrurile simple”, a fost răspunsul simplu al celui mai inteligent om din lume.

Kim Ung Yong, deși admirat și căutat de lumea științifică și academică internațională face o descoperire uimitoare. Imediat după acest lucru, se întoarce acasă în Korea. Jurnaliștii l-au asaltat cu întrebări, iar decizia lui de a părăsi NASA a fost judecată și răstălmăcită din toate unghiurile. Kim Ung Yong, cel mai deștept om din lume, și-a dat seama de greșeala teribilă pe care o fac oamenii în încercarea lor de a demonstra celor din jur că merită atenție și aprecieri. A descoperit cât de simplu se poate greși și cât de aproape de noi e drumul rătăcirii. Întors acasă și-a echivalat într-un singur an toate studiile și s-a angajat asistent universitar la o facultate din provincie.

Goana după fericirea pe care ne-o insuflă alții
După ce-a fost lăudat peste măsură pentru capacitățile lui intelectuale, la fel de repede a fost pus la zid și catalogat drept geniu ratat. Un om fără discernământ. Iresponsabil. Un ratat. Doar pentru curajul de a spune că inteligența peste medie și lumina reflectoarelor nu-l fac fericit. Nu-ți aduce satisfacții reale și palpabile. A recunsocut public că nu e fericit. Și că fericirea înseamnă pentru fiecare om altceva. În singurul interviu pe care l-a acordat presei coreene pe această temă a spus că societatea pune verdicte greșite și că-i împinge pe oameni să caute satisfacții acolo unde nu există cu adevărat. Întrebat cât valorează inteligența și cât este de importantă, Kim Ung Yong a dat un răspuns șocant:

”Poți avea o capacitate intelectuală mare, poți fi genial la matematică și să ai abilități lingvistice de necontestat, dacă eșuezi la capitolul inteligență emoțională, nimic nu mai contează. Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întorceți-vă la lucrurile simple.”


DISTRIBUIE PE FACEBOOK
  •  
  •  
Loading...