DISTRIBUIE PE FACEBOOK
  •  
  •  

Una dintre cele mai răspândite legume, dovleacul este bogat în antioxidanţi şi vitamine. Este sărac în calorii şi conţine vitamina A, flavonoizi polifenolici şi caroten din abundenţă.

Datorită cantităţii însemnate de betacaroten (120 mg), de potasiu (230 mg), o cantitate modestă de sodiu (2 mg) şi puţine calorii (13 la 100 g), dovleacul contribuie la protecţia împotriva bolilor de inimă, cancerului şi împotriva disfuncţiilor mentale.

Cel de-al doilea ingredient important pe care îl conţine dovleacul este potasiul. Acest mineral vă energizează şi ţine tensiunea sub control. În plus, conţinutul bogat în fibre asigură buna funcţionare a digestiei şi previne apariţia bolilor cardiovasculare, a asteniei, cât şi a cancerului.

Mierea şi scorţişoara au de asemnea proprietăţi excelente de vindecare , datorită multitudinii de elemente pe care le conţin fiecare: vitamine, substanţe minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanţi.

Această combinaţie ajută la prevenirea cancerului şi a afecţiunilor inimii şi că reglează funcţiile sistemului digestiv. De asemenea, scorţişoara acţionează asupra zahărului din sânge, contribuind la eliminarea lui înainte de a fi transformat în grăsime.

Dovleacul copt este un desert rapid, sanatos si gustos, care iti umple casa de arome cand il scoti din cuptor. Este absolut delicios presarat cu scortisoara, zahar si aroma de cognac.

INGREDIENTE:

dovleac
scortisoara
zahar
zahar vanilat
cognac

PREPARARE:

Spalam dovleacul, il taiem pe jumatate si il curatam de seminte. Fiecare jumatate o taiem in felii pe lungime. Le punem intr-o tava, presaram scortisoara si zahar (ambele variante de zahar), il stropim cu putin cognac si il dam la cuptor.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK
  •  
  •  
Loading...